22:06:00

Ciasto Kinder Country

Witajcie, dziś zapraszam na wpis trochę inny niż zwykle. Nie będzie recenzji tylko przepis na ciasto które ostatnio można spotkać na wielu blogach kulinarnych - Kinder Country.
Ciasto smakiem bardzo nawiązuje do popularnych batoników o tej samej nazwie.
Jest proste w wykonaniu - nie wymaga pieczenia.
I jest tanie w przygotowaniu za wszystkie składniki które wystarczyły do przygotowania całej blachy ciasta zapłaciłam dokładnie 21,47 zł. 
SKŁADNIKI
330 ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
250 g herbatników maślanych
2 czekolady mleczne
2 czekolady białe
3 szklanki płatków pszenicznych w miodzie 
PRZYGOTOWANIE
Czekolady osobno rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno.
1/3 śmietany dodać do wystudzonej mlecznej czekolady i miksować na małych obrotach.
Do pozostałej części ubitej śmietany dodać wystudzoną białą czekoladę i serek mascarpone miksować na wolnych obrotach. Jak wszystkie składniki się połączą dodać płatki pszeniczne. Wszystko razem wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na dnie herbatniki. Wylać jasną masę i wyrównać, ponownie ułożyć herbatniki i wylać ciemną masę. Na wierzch posypać płatkami do dekoracji. Wstawić do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Jednak ciasto lepsze jest dopiero następnego dnia gdy płatki i herbatniki zmiękną :) 
S M A C Z N E G O 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Pragausz , Blogger